Svjetski prvak u vožnji
Naslovnica · Press Release · Agritechnica 2017

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

Hanover, 6 Rujna 2017.

– Kemperov novi StalkBuster je dizajniran da uništi ostatke stabljike kukuruza odmah ispod hedera silažnog kombajna, uništavajući na taj način zimsko stanište štetnika kukuruza i smanjenje rizik bolesti (fuzarije) u tlu.

Nakon toga nije potrebna dodatna radna opercija uništavanja ostataka odnosno malčiranje.

StalkBuster je integriran u osnovni okvir Kemperovog hedera. Posebnio mlatilo (bat) uništava ostatke stabljike u svakom redu prije prolaska kotača kombajna i strojeva u prijevozu. Kao rezultat toga stabljike nisu samo odrezane već i usitnjene.

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

Poseban zupčanik mjenjača omogućuje optimalno podešavanje prema tlu za svaki pojedini red, dok sustav tlaka osigurava dodatno praćenje kontura tla. Time se omogućava da je svaka stabljika jednako usitnjena do razine tla. Mlatilo (bat) je izrađeno od materijala otpornog na habanje kako bi se jamčio dugi vijek trajanja.

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster

Nisko rezanje StalkBuster-a osigurava temeljito uništavanje stabljike te uklanja stanište štetnika kukuruza u stabljici i time smanjuje rizik razvoja bolesti. Nadalje, uništavaju se žetveni ostaci koji su predstavljali problem pri naknadnim radnjama obrade tla.

Snaga potrebna za rad StalkBuster-a je iznenađujuće niska. Sa svojim izravnim pogonom i optimalnim prilagođavanjem tlu pojedniačnih jedinica, nije potrebno više od 4 KS po redu.

U područjima zahvaćenim kukuruznim štetnicima, StalkBuster smanjuje potrebu za kemijskim tretiranjem, što olakšava sljedeće radne oprecije obrade tla. Ukupna ekonomska prednost korištenja ovog sustava procjenjuje se na oko 84 €/ha, u usporedbi sa najbojim postojećim opcijama (npr. Malčiranjem)

E-newsletter prijava
x
* obvezna polja