Svjetski prvak u vožnji
Naslovnica · Press Release · Agritechnica AutoTrac 2017 silver

Srebrna medalja za traktor sa integriranim AutoTrac sustavom navođenja priključka

Hanover, 6 Rujna 2017.

– John Deere-ov novi integrirani AutoTrac sustav navođenja priključka upravlja traktorom i međurednim kultivartorim korištenjem kamere sa GPS upravljanjem za brzo i kontrolirano uništavanje korova.

Vremenski period za optimalnu mehaničku kontrolu usjeva je dosta ograničen. John Deere i njihova podružnica Monosem iz tog su razloga razvili aktivni, integrirani sustav kontrole priključnog stroja za međurednu obradu. Taj sustav omogućuje vrlo velike radne brzine, do 16 km/h bez oštećivanje usjeva.

AutoTrac sustav za navođenje priključka koristi kamere na stroju pomoću kojih izračunava predviđeni put između redova. Kao dodatak, John Deere StarFire

Srebrna medalja za traktor sa integriranim AutoTrac sustavom

satelitski prijemnik priključen je na stroj za međurednu obradu. Kontrola upravljanja tako se postiže korištenjem RTK signala i korisna je kada su redovi biljaka nejednaki ili prekinuti

Svim informacijama i postavkama pristupa se preko CommandCenter monitora u kabini traktora. Bočni pokreti kontrolirani su pomoću elektro-hidraličnih kontrola traktora. Za razliku od drugih kompleksnih sustava za pozicioniranje, ovaj sustav radi sa bočnim hidrauličnim polugama u donjem položaju, dok je gornja poluga u 3 točke stalno nadzirana.

AutoTrac sustav za navođenje priključka ne radi samo u ravnim redovima već i na kosinama i uglovima. Moguće je ispravljanje i poprečno pomicanje dijelova za okopavanje za više od 500 mm, dok dva hidraulička diska osiguravaju preciznost pri praćenju, čak i pri većim brzinama. Patentirana crtala su pričvršćena na hidrauliku traktora i apsorbiraju sile koje djeluju i na tractor i na priključni stroj.

Srebrna medalja za traktor sa integriranim AutoTrac sustavom

Traktor je kontroliran na način da su i kamera i StarFire GPS prijamnik postavljeni na kabinu traktora. U hibridnom modu oba sustava se odlično nadopunjuju. Kada se koristi u kombinacij sa John Deere iTEC Pro sustavom, moguća je potpuna automatska kontrola korova.

E-newsletter prijava
x
* obvezna polja